Aspirin értágító, Az aszpirin egyik súlyos mellékhatása

Acetilszalicilsav

aspirin értágító vér a vizeletben prosztatagyulladással férfiaknál

Az Aspirin egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal A tablettákat lehetőleg étkezés után kell bevenni aspirin értágító folyadékkal. Az egyidejű alkoholfogyasztás fokozza a nyálkahártya-károsodás és gyomor-bélrendszeri vérzések kockázatát! Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az Aspirin tabletta a terhesség első 6 hónapjában kizárólag indokolt esetben, hogyan kell kezelni a prosztatagyulladás fórum véleményeket kezelőorvossal való megbeszélés szerint alkalmazható, a terhesség utolsó 3 hónapjában nem alkalmazható. Szoptatás időszakában kizárólag nagyon indokolt esetben és a szokásosnál kisebb adagokban adható. Amennyiben nagyobb adagok alkalmazása szükséges hosszabb ideig, úgy meg kell fontolni az idő előtti elválasztás szükségességét.

Veszélyes lehet az aszpirin az egészséges idős embereknek

Vannak arra vonatkozó eredmények, hogy az acetilszalicilsav hatásmechanizmusa befolyásolhatja a női termékenységet. Ez a hatás a kezelés abbahagyásával visszafordítható.

  1. A prosztatagyulladás adenoma jelei
  2. Véralvadásgátlót szed? Milyen gyógyszert ne vegyen be mellette?

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem figyeltek meg a gépjárművezetéshez aspirin értágító a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatást. Hogyan kell szedni az Aspirin mg tablettát? Az acetilszalicilsavat nem szabad orvosi felügyelet nélkül napnál tovább szedni. A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

Az aszpirin egyik súlyos mellékhatása

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja: tabletta, ami óránként ismételhető. A napi maximális adag 8 tabletta.

aspirin értágító a prosztatagyulladás adenomáról

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél Gyermekeknek 12 éves kor alatt nem adható. Ha az előírtnál több Aspirin tablettát vett be Túladagolás gyanúja esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz. A túladagolás tünetei lehetnek: fejfájás, szédülés, fülcsengés, görcsök, hányinger, felgyorsult légzés és szívverés, mellkasi fájdalom, nyugtalanság. Ha elfelejtette bevenni az Aspirin tablettát Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Vérkeringést javító gyógyszerek, alvadásgátlók

Előfordulhatnak gyomor- és bélpanaszok, pl. Az Aspirin fokozhatja a vérzékenység kockázatát, amely jelentkezhet operációval kapcsolatos vérzékenység, vérömleny, orrvérzés, vizelet-kiválasztó rendszeri vérzés, fogínyvérzés formájában.

Ritka-nagyon ritka esetben megfigyeltek súlyos vérzést, gyomor-bélrendszeri vérzést, fekélyt, átfúródást, koponyaűri vérzést.

aspirin értágító a prosztatagyulladás krémjétől

A gyomor-bélrendszeri vérzés tünetei lehetnek a vérhányás és a szurokszéklet. Koponyaűri vérzést különösen olyan betegeknél figyeltek meg, akik kezeletlen magas vérnyomásban szenvednek, illetve egyszerre alkalmazott véralvadásgátlót szednek. A aspirin értágító fennálló vérzés vérszegénységet okozhat. Kialakulhatnak túlérzékenységi reakciók, pl. Nagyon ritkán előfordulhat átmeneti májkárosodás.

ASPIRIN PROTECT 100 mg gyomornedv-ellenálló bevont tabletta

Jelentettek még szédülést és fülcsengést, aspirin értágító a túladagolás tünetei is lehetnek. Jelentettek hemolízist a vörösvérsejtek szétesését és hemolitikus vérszegénységet súlyos glükózfoszfát-dehidrogenáz G6PD enzimhiányban szenvedő betegeknél.

Jelentettek vesekárosodást és akut veseelégtelenséget. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy aspirin értágító. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A aspirin értágító közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V.

Acetilszalicilsav

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban. Hogyan kell az Aspirin mg tablettát tárolni?

aspirin értágító túró és prosztatagyulladás

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban, legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő Felhasználható: után ne szedje a gyógyszert.

aspirin értágító orvosi etika alapelvei

A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.

aspirin értágító milyen sportág segít a prosztatagyulladásban

Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz az Aspirin aspirin értágító tabletta - A készítmény hatóanyaga az acetilszalicilsav.

Milyen az Aspirin mg tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás Fehér, kerek, mindkét oldalán kissé domború felületű, metszett élű tabletta, egyik oldalán mélynyomású "Aspirin 0.

Lásd még